Патріарх Філарет вшанував пам’ять загиблих героїв АТО у Львові

|

Сьогодні, 12 вересня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав  Личаківське кладовище, де на полі почесних поховань №76 помолилися за загиблих героїв –  учасників АТО та поклали квіти на могили. Участь у молитві взяв також владика Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, повідомляє Духовна велич Львова.

BKV_0558 (1)

«Я приїхав до Львова на запрошення митрополита Димитрія на святкування в Заглині, а також на освячення новозбудованого храму. А оскільки зараз іде війна і багато наших героїв гинуть захищаючи рідну землю, то я вирішив приїхати та помолитися тут, на могилах наших Героїв, які загинули на Донбасі.

Ця війна, яка відбувається на сході країни – об’єднує Україну, бо українці роз’єднані. Характерна особливість українців – де два українці, там три гетьмани. Для того, щоб ми об’єдналися Господь допускає нам страждання, а в стражданнях люди завжди об’єднуються. І ми бачимо об’єднання і в захисті України, і в допомозі, яку народ надає нашій армії, біженцям, дітям та людям похилого віку. Це виявлення тієї християнської любові, якою ми всі повинні жити. Через страждання Господь викликає в наших серцях любов, а любов – об’єднує. Тому ми віримо, що ці страждання закінчаться, ми будемо святкувати перемогу і в Україні буде нове життя», – переконаний Патріарх Філарет.

Нагадаємо, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату з 11 по 13 вересня перебуває у Львові з Першосвятительським візитом. В рамках якого Глава УПЦ КП освятить храм на честь ікони Пресвятої Богородиці “Всецариця” та здійснить щорічну Всеукраїнську Патріаршу прощу до присілка Заглина – місця чудесного явлення Пресвятої Богородиці на Жовківщині.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *