ОСТАННІ НОВИНИ

Українські ЗМІ більше не зможуть приховувати своїх власників

|

Сьогодні, 10 вересня, президент України Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує засоби масової інформації розкривати дані щодо реальної структури власності та кінцевого власника. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі  глави держави.

змі

Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення” раніше ухвалила Верховна Рада України.
Документом також забороняється створення та діяльність телеорганізацій, учасником яких є юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах, перелік яких визначений Кабінетом Міністрів України, а також відповідні фізичні особи-підприємці, фізичні особи та особи без громадянства. Прийнятий документ має сприяти вирішенню питання прозорості власності щодо телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги. Також вказаним законом запроваджено більш чіткі та прозорі процедури діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензування.
Фото: www.hurtom.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *