ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року борг України може збільшитися до 91% ВВП

|

Обсяг державного та гарантованого державою боргу на кінець 2015 року може складати 91,1% до ВВП. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання., пише УП.

ac67f86ec6_100222

Як наголошується, станом на 31 грудня 2014 року обсяг державного та гарантованого державою боргу становив 70,3% до ВВП, що є перевищенням 60% загального обсягу боргу до ВВП, передбаченого статтею 18 Бюджетного кодексу України.

«За попередніми прогнозами обсяг державного та гарантованого державою боргу на кінець 2015 року може складати 91,1% до ВВП (до проведення боргової операції)», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, 27 серпня стало відомо, що комітет приватних кредиторів України погодився списати Україні 20% боргу і відстрочити виплату решти боргу.

Як відомо, у середу Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *