ОСТАННІ НОВИНИ

В столиці хочуть знести Арку Дружби народів

|

Головний архітектор Києва хоче знести Арку Дружби народів. На його думку, вона символізує дружбу, якої не існує. Про це повідомляє Еспресо.tv.

арка дружби народів

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник запевняє, що ніякої дружби народів вже не існує і вважає арку даремною.

«Яка це дружба, якщо російські війська прийшли на нашу землю з танками і йде справжня війна?! Я не бачу художньої цінності у цій споруді і вважаю, що Бондаренко правий – треба знести», – сказав Сергій Целовальник.

Архітектор також припускає, що на місці Арки може бути облаштований Пантеон Слави борців за незалежність України.

«Ми пропонуємо створити Пантеон Слави борців за незалежність України і зробити його знаковим для кожного жителя країни. Там будуть спочивати останки великих людей, починаючи від Володимира Великого і всіх гетьманів, закінчуючи сучасними героями, які загинули, захищаючи Україну. У Пантеоні буде символічна могила невідомого солдата. Я дуже хочу, щоб невідомих солдатів не було, адже кожна мати не хоче загибелі сина, але якщо це трапиться, то знати, де він похований… Такий Пантеон може з’явитися на місці Арки Дружби народів, у Хрещатому парку”, – зазначив архітектор.

Не згоден з намірами Целовальника арт-менеджер незалежної платформи сучасного мистецтва Володимир Кадигроб. Він переконаний, що Арка – цікава робота, що цікаво вписується в ландшафт.

«Головний архітектор вважає Арку марною, тому що «дружби народів більше нема». Нічого, що можна смисл змінити шляхом нескладних символічних дій та залишити місту одну з небагатьох цікавих робіт, які так вдало вписані в ландшафт і, до речі, одну з найпривабливіших скульптур для туристів”, – написав він у соцмережі.

Фото: pod.ukranews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *