ОСТАННІ НОВИНИ

ООН назвала кількість загиблих на Донбасі з першого дня російської агресії

|

Близько 8 тис. чоловік загинули в Східній Україні з середини квітня 2014 року по теперішній час. Про це повідомив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусей, передає тсн.
оон

“Обстріли населених районів по обидві сторони лінії зіткнення призвели до збільшення кількості втрат серед цивільного населення протягом останніх трьох місяців, що викликає тривогу. Необхідно докласти додаткових зусиль для захисту цивільного населення і повного припинення бойових дій згідно з лютневою угодою про припинення вогню”, – сказав він у вівторок під час презентації 11-ї доповіді моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Доповідь охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2015 року. Відповідно до неї, кількість втрат серед цивільного населення збільшилося більш ніж в 2 рази в порівнянні з попередніми трьома місяцями – щонайменше 105 загиблих і 308 поранених порівняно з 60 загиблими і 102 пораненими в період з 16 лютого по 15 травня.

З моменту початку конфлікту в Східній Україні в середині квітня 2014 р., щонайменше 7962 людини (військові Збройних сил України, цивільне населення і члени озброєних груп) були вбиті і щонайменше 17811 були поранені, заявив верховний комісар, оголошуючи останні дані.

“Відвід важкого озброєння від лінії зіткнення, передбачений Мінськими угодами, залишається частковим: збройні групи і українські збройні сили продовжували застосовувати міномети, гармати, гаубиці, танки і ракетні системи залпового вогню у щоденних сутичках і перестрілках уздовж лінії зіткнення”, – йдеться в доповіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *