ОСТАННІ НОВИНИ

Українець стане національним героєм Італії  

|

Комуна Неаполя висунула загиблого українця Анатолія Кароля на орден президента Італії «Громадянська честь». Про це повідомляє Еспресо.tv.

українець герой Італії

Трагедія сталася в суботу в місті Кастелло ді Чістерна, що поблизу Неаполя. Анатолій Кароль разом з своєю однорічною донькою купував продукти у супермаркеті. До магазину увірвалося двоє зловмисників з метою пограбування. Відважний українець намагався їм перешкодити, але злочинці вбили його пострілом просто на очах у донечки.

Цю прикру подію висвітлив на своїй сторінці у Facebook італійський письменник та журналіст Роберто Савіано.

«Це не потрапило в новини. Хіба що короткий заголовок на телебаченні чи кілька рядків у газеті, однак жодного серйозного коментаря. Якби було навпаки, якби українцем був нападник, сьогодні до цієї історії було б значно більше уваги, збір підписів, вуличні марші», – написав журналіст.

Дружина героя хоче поховати чоловіка в Україні, проте комуна Неаполя, вражена вчинком україця, пропонує поховати Анатолія Кароля як національного героя в Італії.

Дружина Анатолія залишилась без підтримки з трьома дітьми. Українська громада збирає кошти для сім’ї загиблого героя, проте ніхто не в змозі повернути коханого чоловіка та улюбленого тата.

Фото : firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *