ОСТАННІ НОВИНИ

У Палаці Потоцьких презентують День знань з Митрополитом та Маестро

|

Сьогодні, 1 вересня, на площі перед Палацом Потоцьких з нагоди Дня знань відбудеться презентація інформаційно-тематичної виставки «Митрополит та Маестро» до 150-ї річниці з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

потоцькі

Експозиція дає можливість ширшому колу громадськості ознайомитись із ще одною сторінкою діяльності Митрополита Андрея як мецената української культури та мистецтва – його підтримку видатного українського художника Олекси Новаківського та його Мистецької Школи.

На 12 стендах представлені репродукції творів Олекси Новаківського – портрети Митрополита Андрея Шептицького, зображення собору св. Юра, портрети родини Новаківських, інші твори на духовно-релігійну та національно-патріотичну тематику, а також стаття Іванни Новаківської «Митрополит та Маестро».

Проект з благословення Високопреосвященного Владики Ігора Возьняка було презентовано 29 липня цього року біля Собору св.Юра.

Проект та видання каталога виставки реалізовано за підтримки Благодійного фонду Ігора Васюника «Гуманітарні ініціативи».

Автори та організатори: подружжя Іван Матковський та Іванна Новаківська.

Початок – 1 вересня, о 13 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *