ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість українців, які шукають роботу за кордоном, помітно знизилася

|

Як і півроку тому, більшість (74%) офісних працівників час від часу замислюються про еміграцію. Проте через шість місяців бажаючих жити й працювати в Україні стало більше. Якщо в лютому 2015 не хотів виїжджати лише кожен шостий, то тепер планує залишитися кожен четвертий. Про це в результатах нового опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

емігранти

Складна ситуація в країні, погіршення матеріального становища й невпевненість у завтрашньому дні змушують українців замислитися про еміграцію. Як і раніше, більшість (74%) офісних працівників час від часу допускають таку думку. Одні хочуть виїхати в пошуках кращого життя, для інших – це єдина можливість забезпечити себе та свою сім’ю. Однак відсоток тих, хто має серйозний намір виїхати з країни, помітно знизився. Тепер покинути країну готується приблизно п’ята частина «білих комірців». Це на 7% менше, ніж у лютому 2015 року, та вдвічі менше порівняно з 2014 роком.

Трохи більше половини іноді замислюються про роботу за кордоном, однак рішучих кроків для виїзду не роблять. А ось охочих жити й працювати в Україні стало більше. Тепер не планує виїжджати кожен четвертий офісний працівник. Для порівняння, півроку тому таких було 17%, а півтора роки тому – 4%. Це пояснюється тим, що українці поступово звикають жити в ситуації «стабільно погано» й намагаються будувати кар’єру на Батьківщині. Ті ж, хто був активно націлений на пошук роботи за кордоном, вже здійснили своє бажання.

Як і півроку тому, більше всіх налаштовані на еміграцію працівники у сфері енергетики і металургії, медики й фармацевти, а також IT-фахівці. Серед працівників нафтогазової галузі відсоток бажаючих виїхати за кордон скоротився вдвічі (з 48% до 23%), і вони перемістилися з першої сходинки на шосту. А ось медійники, навпаки, піднялися з одинадцятої на четверту позицію, хоча в процентному співвідношенні ситуація в галузі не змінилася. Як і раніше, не хочуть їхати за кордон представники агросектору. З них бажають залишитися 38%. Також планують кар’єру в Україні працівники консалтингових компаній, що надають послуги для фіз. осіб (36%) та юристи (32%).

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2015 року. В опитуванні взяли участь 5170 респондентів з різних регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *