ОСТАННІ НОВИНИ

Україна подала до Європейського суду за судилище над Сенцовим

|

Україна позивається в Європейський суд з прав людини щодо незаконного засудження російським судом Олега Сенцова та інших українських громадян. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту інформації та комунікацій секретаріату КМУ.

Сенцов

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, це позов «Україна проти Росії».

«Уряд України прийняв рішення щодо направлення четвертого позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації. Це позов «Україна проти Росії», частиною якого є порушення права на правосуддя Олега Сенцова і інших українських громадян, які були незаконно засуджені російським судом», – заявив він.

Яценюк підкреслив, що цей четвертий позов до Європейського суду з прав людини проти РФ Міністерство юстиції направляє після сьогоднішнього рішення Кабінету Міністрів. А також назвав учорашній вирок Олегові Сенцову та Олександрові Кольченку «антилюдським рішенням так званого російського показушного «суду».

«Україна вимагає невідкладно прийняти цей позов і притягнути Російську Федерацію до відповідальності за порушення норм міжнародного права… Це неможливо назвати судом – це політична розправа над українцями», – наголосив глава Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *