ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина не хоче мобілізуватись, - прокуратура

|

На Львівщині стан виконання мобілізаційної підготовки перебуває на низькому рівні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

мобілізація

Зокрема, на території Львівської області під час 6 хвилі мобілізації план виконання становить лише 47%. Такі дані озвучені сьогодні, 13 серпня,  у прокуратурі Львівської області під час наради керівників правоохоронних органів.

За словами прокурора області Романа Федика, проблем при проведенні мобілізаційної підготовки у Львівській області ще багато.

Серед головних причин зриву мобілізації на Львівщині є самоусунення окремих посадовців органів місцевого самоврядування від виконання своїх службових обов’язків. Йдеться, насамперед, про неоповіщення осіб, які підлягають мобілізації. Не вирішуються також інші потреби Збройних Сил України – поставки техніки на збірні пункти, військові частини, тимчасове виділення будівель, земельних ділянок, тощо. Як відзначено на нараді, під час 6 хвилі мобілізації у 367 населених пунктах не мобілізовано жодної особи. У зв’язку з цим, правоохоронними органами стосовно голів сільських рад уже розпочато 14 кримінальних проваджень за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст..114-1 КК України. (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Ще 2 аналогічних кримінальних провадження розпочато стосовно керівників підприємств, які не допустили на свою територію представників військомату.

Водночас, потребує активізації робота райвійськоматів. Зокрема, незважаючи на такий стан справ, службовими особами райвійськкоматів області складено лише 79 адміністративних протоколів відносно сільських та селищних голів за ст.210-1, 211-4 КУпАП за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Викликає занепокоєння законність надання військовими комісаріатами відстрочок тим військовозобов’язаним, які визнані придатними до призову за мобілізацією.

Нагадаємо, що на Львівщині два підприємства переховують своїх працівників від мобілізації.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *