ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові очікує на виробництво унікальний пожежний танк

|

На Львівському бронетанковому заводі, близько двох років тому, створили незвичний пожежний танк, який готові купувати за кордоном проте часу на його виробництво немає. Про це у коментарі Львівському порталу розповів головний інженер Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

пожежний танк1

«Цей пожежний танк розроблений нашими конструкторами на базі танку Т-72. Такий пожежний танк є лише один в Україні. Він може перевозити 20 тонн води та 2 тони піни. Танк обладнаний італійським дулом, яке дозволяє виштовхувати воду чи піну на відстань до 100 метрів», – запевнив Віктор Андрощук.

пожежний танк2

Унікальність винаходу полягає у тому, що автомобіль повністю броньований, що дозволяє машині гасити пожежі на вибухонебезпечних підприємствах.

«Переконаний, що після закінчення війни, цим пожежним танком зацікавляться. У таких «машинах» вже зацікавлені Азербайджан, Казахстан, проте зараз ми не маємо часу виготовляти для них ці танки, адже ремонтуємо бронетанкову техніку для бійців в зоні АТО», – додав головний інженер заводу.

Продавати за кордон одиницю такої техніки планують за 200 – 250 тисяч доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *