ОСТАННІ НОВИНИ

Швайка каже, що подарований «Harley Davidson» не хабар

|

Колишній міністр аграрної політики та продовольства України, свободівець Ігор Швайка повідомив, що мотоцикл «Харлей Девідсон» не хабар, а подарунок від побратима по партії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

46

За словами Ігоря Швайки, про відкриття кримінального провадження йому стало відомо два дні тому зі ЗМІ.

«Єдине, що правдивого є в цій історії, це те, що мотоцикл «Харлей Девідсон» 2013 року червоного кольору існує насправді. Його було придбано 8 липня 2014 року, видано відповідний державний номерний знак. Якщо би кримінальна справа дійсно розглядалася, то його мало б бути арештовано, як джерело злочину. За таких обставин він би мав стояти на штрафмайданчику, а не бути в користуванні його власника», – зазначив екс-міністр.

Водночас колишній урядовець розповів про те, за які кошти було придбано транспортний засіб.

«Я придбав мотоцикл за гроші, які отримав у подарунок від побратима Олександра Мирного. Мені до того часу, коли тривала Революція гідності, спалили автомобіль «Міцубіші L200» – у грудні 2013 року. Якось між нами прозвучала інформація: «По завершенні революції я тобі допоможу придбати новий». Згодом це була сума, яку я отримав і витратив на купівлю мотоцикла», – переконує Швайка.

Водночас Ігор Швайка повідомив, що слідчий Котелевець, який порушив кримінальне провадження проти нього, узимку 2013-14 року супроводжував у судах справи проти активістів Майдану та Автомайдану.

Також екс-урядовець пов’язує свою кримінальну справу із зростанням рейтингу «Свободи», напередодні місцевих виборів. Та вбачає у ній слід прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністрів Авакова і Павленка.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Ігора Швайку відкрили кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *