ОСТАННІ НОВИНИ

Перший млинець грудкою. Проректор ЛНУ розповів, чому виникла проблема з дипломами

|

Причину видачі дипломів випускникам із помилкою ЛНУ пояснює тим, що для університету це перший досвід подібної роботи, котрий поставив перед ними чимало завдань, котрі в силу об’єктивних обставин не завжди вдається вирішувати.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі університету.

диплом

«Хвилюватися випускникам не варто, –  запевняє проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського національного університету імені Івана Франка Віталій Кухарський, адже їхні дипломи вже готові».

“Цього року Міністерство освіти і науки України вперше делегувало повноваження на друк дипломів університетам. Відтак, це поставило перед Університетом нові, значні за обсягом види робіт. Крім погодження всіх організаційних моментів, розробки дизайну і самого друку, перед нами також було завдання вчасно і правильно подати всю інформацію про випускників до ЄДЕБО (Єдиної Державної Електронної Бази Освіти). Усі ці процеси відбувались паралельно і вимагали чималої зусиль та уваги. На ситуацію також впливав і неабиякий поспіх. Зважаючи на ці об’єктивні обставини та напружений графік роботи наших працівників, вкралась прикра помилка. Однак, ми вживаємо усіх заходів для її виправленні і вже сьогодні готові віддати практично всі дипломи випускникам», – зазначає Віталій Михайлович.

Проблема з несвоєчасним виданням дипломів є в багатьох університетах. З огляду на технічні проблеми, які виникають при виготовленні дипломів, Міністерство освіти і науки України дозволило приймати від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» та ступеня «магістр», документи без оригіналів дипломів за умови подання оригіналів документів до моменту виконання вимог до зарахування (Лист МОН від 14.07.2015 № 1/9-329 «Щодо прийому документів»; Лист МОН від 07.07.2015 № 1/9-317)

«Ми розуміємо негативну реакцію випускників, пов’язану з поверненням дипломів, але просимо їхнього розуміння і підтримки!» – додає проректор.

За словами проректора Віталія Кухарського, цього року близько 7 тисяч випускників отримають дипломи нового зразка. Дипломи з помилкою видали не на всіх факультетах, а лише на декількох.

Нові дипломи випускникам в університеті обіцяють почали  видати вже вчора. Кажуть, усе залежить від того, як швидко студенти повернуть дипломи із помилкою назад.

На запитання чи потрібно буде цю процедуру оплачувати Віталій Кухарський відповідає: “Ні студенти, ні Університет не понесе жодних додаткових витрат”.

Нагадаємо, що випускникам Франкового вишу роздали цього року дипломи без дати випуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *