ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада заблокувала надання приміщення для Кримського дому у Львові

|

Під час сьогоднішнього засідання сесії Львівської міської ради депутати не прийняли рішення про надання ГО «Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» в оренду нежитлових приміщень на вулиці Тесленка, 4.

крим

За це рішення проголосували лише 27 депутатів, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛМР.

Приміщення хотіла взяти громадська організація «Кримськотатарський культурний центр». Тут планували організувати не лише мистецький культурний центр, але також планували надавати різноманітну допомогу переселенцям.

«Окупація спричинила те, що десятки тисяч кримських татар були змушені покинути свої домівки та виїхати з Криму. Зараз велика кількість кримських татар осіла у Львові. І ми, діячі культури, які переїхали до Львова, зараз намагаємось зробити культурні та просвітницькі заходи щодо підтримки кримсько-татарської культури та її збереження. Тому в цьому культурному домі ми маємо на меті не тільки розвивати кримськотатарську культуру, але ще й робити спільні проекти: як українські , так і кримськотатарські. В нас є вже позитивний досвід таких етно-джазових проектів, які ми робимо у Львові а також різноманітні дискусії, лекції, де зустрічаються представники різних культур. Також в цьому приміщенні ми плануємо надалі надавати консультації юридичного, соціального та психологічного плану для внутрішньо-переміщених осіб як з Криму, так і з Донецької та Луганської області», – знаголошував перед голосуванням співзасновник громадської ініціативи КримSOS, співзасновник ГО «Кримськотатарський культурний центр «Кримський Дім у Львові» Алім Алієв.

Однак його аргументи не переконали депутатів Львівської міськради. Додамо, що депутати вдруге провалюють голосування з цього питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *