ОСТАННІ НОВИНИ

Українці не обідають через термінову роботу – дослідження

|

health.mail.ru обід

Дев’ять з десяти офісних співробітників змушені працювати під час обідньої перерви. За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, піти на обід їм заважають термінові справи, «завал» на роботі та примхи керівництва. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі HeadHunter Україна.

Право працівників на обідню перерву гарантується законодавством та закріплено в правилах корпоративного розкладу. Однак прослідкувати за тим, скільки робочого часу співробітники витрачають на обід, досить складно. Одні уходять обідати раніше та повертаються пізніше, інші роблять декілька кава-пауз та перекурів за день, а треті продовжують працювати навіть у години відпочинку. Останніх набагато більше. За даними опитування hh.ua, в кожному другому українському офісі обідня перерва триває менше години. Чверть «білих комірців» витрачають на обід не більше 30 хвилин, а 7% працюють взагалі без перерви.

Українських офісних працівників по праву можна вважати трудоголіками. Практично всі вони змушені віддавати частину обідньої перерви на роботу. Для чверті опитаних це стало щоденною звичкою. 68% працюють замість обіду час від часу. І лише одному з чотирнадцяти вдається залишити всі справи та спокійно пообідати.

Причини, за якими «білі комірці» відмовляються від обіду, напряму пов’язані з навантаженням. Троє з п’яти не можуть відійти від робочого місця, оскільки трапляються невідкладні справи. Трохи більше чверті не встигають виконати всі завдання до обіду, змушені «підтягувати роботу», на яку просто не вистачає часу. Кожен сьомий співробітник не може поїсти та відпочити через примхи керівництва. Приблизно один з двадцяти розпоряджається робочим часом так, аби попрацювати в обід та піти додому раніше. І лише четверо зі ста «білих комірців» залишаються на робочому місці, адже не люблять обідати.

Серед інших причин, за якими працівники не обідають, – можливість ходити на швидкі перекуси кілька разів на день у будь-який зручний час, відсутність компаньйона для походу в кафе чи бажання заробити більше, якщо зарплата залежить від обсягу виконаної роботи. Деякі користувачі hh.ua діляться досвідом дотримання режиму роботи та відпочинку у них в офісі.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 653 респондента.

Фото: health.mail.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *