ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежа на нафтобазі: у Києві вміст шкідливих речовин у повітрі перевищив норму в 6 разів

|

1433841921-9921

Дослідження атмосферного повітря, які проводять в Києві, показують, що вміст у ньому речовин, які утворюються в процесах горіння, перевищує гранично допустимі концентрації. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, пише УНІАН.

“З метою попередження погіршення ситуації в Києві я розпорядився вжити наступних заходів: не допускати спалювання відходів, тощо та приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях”, – сказав Кличко.

Окрім того, він дав доручення обмежити рух вантажного транспорту на вулицях міста; здійснювати в столиці щоденний полив проїжджої частини та тротуарів вулиць, прибудинкових територій і зелених зон.

“Також звертаюся до людей, які мають хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, хвороби легенів, шкіри та алергічні прояви, обмежити перебування на відкритому повітрі”, – сказав Кличко.

У Києві організований і проводиться моніторинг атмосферного повітря у восьми контрольних точках міста: вулиці Садова, 57; Набережно-Корчуватська, 18; Інститутська, 16; Сікорського,6; Столичне шосе, 90; пр-т Гонгадзе, 22; пр-т Ватутіна, 88; пр-т Академіка Глушкова,13-б. Дослідження повітря проводяться на період ліквідації пожежі, на вміст загальнопоширених речовин, що контролюються в системі моніторингу атмосферного повітря, і які утворюються в процесах горіння: азоту діоксид, вуглецю оксид, сірчистий ангідрид, пил.

“За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищував гранично допустимі концентрації в 2,5-6,7 рази. Через погодні умови у приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднюючі речовини. За рівнем забруднення ангідридом сірчистим ситуація характеризується як недопустима, а за ступенем небезпечності – як помірно небезпечна і небезпечна”, – повідомив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Міська влада щодня проводитиме дослідження повітря, якщо ситуація погіршуватиметься, то заходи безпеки будуть більш жорсткими.

Як повідомляв Львівський портал, увечері 8 червня на нафтобазі “БРСМ-Нафта” у Васильківському районі Київської області спалахнула пожежа. Сьогодні близько 8 ранку на нафтобазі стався потужний вибух.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *