ОСТАННІ НОВИНИ

Хміль назвав суму , необхідну для ремонту українських доріг

|

ями на дорогах

На ремонт усіх доріг в Україні, державних і місцевого значення, потрібно щонайменше один трильйон гривень. Таку суму в інтерв’ю виданню Hubs назвав радник міністра інфраструктури по автодорогах і автотранспорту Роман Хміль, пише ТСН.

“Тільки для того, щоб відремонтувати дороги державного значення, а це близько 50 тисяч кілометрів, потрібно щорічного витрачати від 50 до 100 млрд гривень. Якщо це буде 50 млрд на рік, то ми зможемо капітально відремонтувати в середньому близько 5 тис. км на рік і вирішимо проблему якості доріг за десять років. Якщо ж буде 100 млрд на рік, то, відповідно, вдвічі швидше. А для того, щоб привести всі дороги в порядок, в тому числі дороги місцевого значення, знадобиться близько 1 трлн. гривень”, – пояснив Хміль.

Будівництво нових доріг у цю колосальну суму не входить.

“В Україні багато доріг перебувають у такому стані, що їхній ремонт практично рівносильний будівництву нової траси. Хоча, це не проблема. Поточна мережа доріг спланована вдало і забезпечила б ефективне транспортування вантажів і людей, якби її якість була відповідною”, – наголосив чиновник.

Фото: ua-01.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *