ОСТАННІ НОВИНИ

У черзі до дитсадків перебувають понад три тисячі львівських малюків

|

dytsadok-marshКабінет міністрів постановив повернути громаді продані чи здані в оренду дитячі садки. Проте саме місцеві чиновники, які нарікають, що в дошкільних закладах бракує місць для дітей, наразі не виконують це урядове рішення. Тільки у Львові понад десяток приміщень колишніх дитсадків або майже зруйновані, або їх уже перебудували нові власники. Відтак сьогодні тільки у Львові більше трьох тисяч дітей перебувають у черзі до дитсадка.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Навіть у перші роки Незалежності, коли всі дитсадки ще працювали, влаштувати туди дітей було складно. Вже потім, через законодавчі прогалини, будівлі почали продавати. Поступово ситуація ставала критичною, проте уряд відреагував на скарги місцевої влади і виніс відповідне рішення про заборону використання таких об’єктів не за призначенням.

«Важливо зараз привести в придатний стан ті приміщення, які вже є вивільнені. Потрібні великі кошти на відновлення дошкільних навчальних закладів», – зазначила директор відділу гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Виконати рішення Кабінету міністрів виявилося не так просто. Приміщення дитсадків неодноразово перепродували, змінюючи первинне призначення будівель.

Проте експерти розповідають, що повернути дитсадки, які продали лише один раз, можливо, запропонувавши теперішнім власникам обмін.

Якщо продані та здані в оренду дошкільні навчальні закладів у Львові все ж повернуть громаді, то може з’явитися близько 33 дитячих навчальних груп і  понад тисяча додаткових місць для дітей.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *