ОСТАННІ НОВИНИ

Винні у Другій світовій війні, як Гітлер так і Сталін – ветеран

|

1 Ветеран Іван ГовдаВинним у мільйонних людських жертвах під час Другої світової війни не лише фашист Гітлер, а й комуніст Сталін. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив навідник винищувальної протитанкової гармати, ветеран Радянської армії часів Другої світової війни, Іван Говда.

Ветеран І. Говда твердо переконаний, що кров мільйонів загиблих на руках лідера нацистів – Адольфа Гітлера та лідера комуністів – Йосипа Сталіна.

«Гітлер та Сталін, які кинули мільйони людей у бійню, розуміли, яких світ зазнає людських жертв та матеріальних втрат. І у Другій світовій війні загинуло мільйони людей по обидві сторони барикад. Фашисти – це ворог українського народу, але не потрібно забувати, що для України була ворогом й сама радянська система, яка за своє існування також погубила десятки мільйонів душ. Не потрібно забувати про ті злочини комуністичного режиму, які спровокували голодомори та репресії на Західній Україні. А також те, як радянські війська відступали і залишали по собі море трупів у тюрмах Галичини», – зауважує 90-річний ветеран.

Водночас колишній навідник закликає не тримати зла на солдатів, бо вони стали заручниками політичних обставин.

«Сьогодні, в цей День пам’яті, ми віддаємо шану усім загиблим та пам’ятаємо їх. Також особливу шану слід віддати жертвам серед цивільного населення. Цей день сміливо потрібно вважати днем примирення. Війна спричинила нам – українцям, великі й великі втрати. Сьогодні ж люди не повинні тримати зло на солдатів, адже солдати не винні, бо війну розв’язала система Гітлера та Сталіна», – сказав Іван Говда.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *