ОСТАННІ НОВИНИ

Зв’язкова Шухевича розповіла учням зі сходу України про УПА

|

15053Школярі з українського Сходу зустрілися із ветеранами Української повстанської армії у Львові, передає 5 канал.

Учні подалися на Західну Україну, щоб зруйнувати міфи, які роками будувала радянська і російська пропаганда про українських патріотів.

На гостини до Львова приїхали двоє хлопців із Маріуполя та дівчина з Сєвєродонецька. Кажуть, хочуть із перших вуст почути про учасників визвольного руху, якими російський агітпром досі лякає мешканців Донбасу.

Зв’язкова головнокмандувача УПА Романа Шухевича 91-річна Дарія Гусяк учням, хто такі “упівці”, в чому полягала їхня місія та що поєднує нинішніх російських окупантів із радянською владою. Дарія Гусяк за те, що була помічником провідника ОУН, провела 25 років у радянських таборах.

На завершення зустрічі колишня зв’язкова дарує школярам фільм “Золотий вересень”. Ця стрічка про початок Другої Світової війни та радянську окупацію Західної України. Кіно учні планують показати вдома своїм однокласникам.

Школярі зізнаються, російська пропаганда добряче засіла у головах частини жителів Донбасу. До того ж, підлітки  роблять висновок методи радянської влади та сепаратистів, яких підтримує Кремль, аналогічні.

Ще кілька днів гостюватимуть школярі з українського Сходу у Львові. Хочуть більше дізнатися про мешканців Західної України. А вже зараз, кажуть, визвольний рух середини ХХ століття і революція гідності перетворила більшість простих українців на справжніх патріотів своєї країни.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *