ОСТАННІ НОВИНИ

Синочку, не бійся кулі фронтової – героєм будь у боротьбі…

|

178 Синочку небійсяРежисер Олесь Санін відзняв серію роликів на основі листів рідних до солдатів Другої світової війни. Відео присвячені усім загиблим українцям у минулій і нинішній російсько-українській війні та їхнім рідним, що чекали і чекають своїх героїв із фронту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

Текст цього ролика взято із листа реальної матері, що писала на південно-західний фронт синові більше, ніж 70 років тому. Але для відеоряду режисер використав також хроніку російсько-української війни на Донбасі.

«Синочку воїн, будь щасливим і бойовим синочку будь. Ітимеш у бій – провір набої. Дорога скатертю тобі. Не бійся кулі фронтової – героєм будь у боротьбі… Якщо житимеш товарш-брате то про мене напиши хоч вірша», – пише матір синові в листі 1941 року.

Загалом Олесь Санін відзняв 12 роликів до Дня пам’яті та Дня перемоги над нацизмом. Крім циклу на основі листів рідних до солдатів Другої світової, відзняв відеоісторії про українських воїнів у лавах об’єднаних націй та про ветерана Другої світової Івана Залужного, який втратив онука в АТО.

Як відомо з минулого року Україна вшановує пам’ять полеглих у Другій світовій війні під європейським та традиційним українським символом – квіткою маку. Цьогоріч вперше 8 травня – день капітуляції нацистської Німеччини, на офіційному рівні за європейською традицією став Днем пам’яті та примирення. Відповідний Указ Президент України підписав 24 березня 2015 р. Національні заходи проходять під гаслом «1939 — 1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *