ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіряк переконаний, що «максимально ефективно здійснили евакуацію» з Непалу

|

Виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк вважає, що в країні має бути черговий літак.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, передає УП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Україна повинна мати щонайменше один черговий літак, який незалежно від будь-яких ситуацій має дійсно виконувати і функції, і евакуаційні рейси”, – сказав він.

При цьому Шкіряк зазначив, що ДСНС “максимально ефективно здійснила евакуацію” людей із Непалу після руйнівного землетрусу.

“Повірте, було нелегко”, – сказав Шкіряк, зауваживши, що “в тих умовах, які на нас чекали, відпрацювали на 100%”.

В. о. голови ДСНС наголосив, що його присутність як керівника служби була важливою для тих, які потребували евакуації: “Я відповідально заявляю, що моя присутність була важлива для людей, які там перебували”.

На думку З.Шкіряка, із ситуації, що склалася, не варто робити трагедію, треба “в усьому шукати позитив”.

“Я думаю, що треба робити серйозні висновки й уроки на майбутнє, щоб значно ефективніше реагувати в подібних ситуаціях”, – сказав він.

За словами в. о. голови ДСНС, одна з головних причин затягування евакуації співвітчизників із Непалу – “відсутність єдиного центру управління”.

“Координація – це одне, а управління – це інше. Має бути керівник операції, який має можливість приймати самостійні рішення в екстрених умовах”, – висловив думку Шкіряк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *