ОСТАННІ НОВИНИ

На 9 травня в Києві чергуватиме 5 тисяч правоохоронців, кінні патрулі та снайпери

|

менти

У столиці під час заходів 8-9 травня правопорядок забезпечуватимуть понад 5 тис. правоохоронців.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник ГУ МВС України в м. Києві Олександр Терещук, передає Еспресо.TV. з посиланням на УНІАН.

“Є повна взаємодія зі структурами правоохоронних органів, які знаходяться в місті Києві. На 8 травня ми плануємо понад 4 тис. співробітників міліції, на 9 — понад 5 тисяч. Це багато, але ситуація цього вимагає”, – сказав Терещук.

Він також зазначив, що, крім працівників правоохоронних органів, до охорони правопорядку залучатимуться близько тисячі громадських активістів, а також представники приватних охоронних структур.

За словами Терещука, також у Києві буде виведено на охорону порядку парні кінні патрулі в тих місцях, де виникне необхідність.

Терещук зазначив, що у вказані дні у столиці буде збільшена кількість так званих “бронегруп”, які чергуватимуть у спецавтомобілях і будуть озброєні від пістолета до автомата і снайперської гвинтівки”.

Крім того, Терещук поінформував, що в місцях скупчення людей у столиці утричі буде збільшена присутність вибухотехніків і кінологів, які, в тому числі, будуть із різних регіонів.

“Постараємось працювати толерантно, законно і ніяк інакше… Міліція готова сьогодні працювати й активно реагувати”, – запевнив він.

Начальник київського главку міліції закликав громадян із порозумінням ставитись до певних можливих незручностей, а також повідомляти міліції у разі виявлення підозрілих предметів.

Своєю чергою присутній на брифінгу в. о. начальника Державного департаменту ДАІ МВС України Олександр Єршов поінформував, що у Києві буде організовано три кільця ДАІ для перевірки транспорту, а також на об’їзних дорогах і у центрі міста.

За словами Єршова, для забезпечення руху транспорту створено спеціальні мобільні групи, які пересуватимуться Києвом. Крім того особовий склад ретельно перевірятиме транспортні засоби на предмет виявлення і вилучення зброї або вибухівки, яка може створити небезпеку для життя і здоров’я громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *