ОСТАННІ НОВИНИ

Польща на третину  скоротила видачу шенгенських віз українцям  

|

візаУ першому кварталі цього року Польща різко скоротила видачу довготривалих шенгенських віз громадянам України, інформує УНІАН.

За перші три місяці 2015 року  Польща видала українцям 87,5 тисяч шенгенських віз, що на третину (майже на 40 тисяч) менше, ніж за перші три місяці минулого року.

Польські консульства в Україні на третину зменшили видачу довгострокових шенгенських віз терміном від 1 до 5 років: за перші три місяці цього року українці отримали близько 40 тисяч таких віз у порівнянні з майже 60 тисячами за перший квартал минулого року.

Польські шенгенські візи до трьох років отримали 3,8 тисяч українців (у 1-му кварталі минулого року 5,1 тис.), чотирирічні – близько 800 (1,3 тис.) і 5-річні – 1,7 (2,7 тис).

70% виданих Польщею шенгенських віз українцям для короткострокових поїздок в туристичних або бізнес-цілях, були багаторазового в’їзду.

Водночас найбільший західний сусід України збільшив видачі українцям національних віз  – 99,6 тисяч за перший квартал поточного року, що на 53 тисячі більше, ніж за перші три місяці 2014 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *