ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині зареєстровано близько 170 тисяч переселенців. Насправді їх набагато більше

|

Станом на початок травня в Луганській області (у контрольованих Україною районах) офіційно зареєструвалися, як вимушені переселенці з окупованих територій, 170 тисяч 707 осіб. Із них понад 18 тисяч — це люди працездатного віку, близько 13 тисяч — діти, майже 5 тисяч — інваліди. Про це на своїй офіційній сторінці повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, передає кореспондент Львівського порталу.

Найбільша категорія переселенців — пенсіонери, котрих є понад 127 тисяч. Найчастіше переселенці реєструються в адміністративному центрі Луганської області Сєвєродонецьку (понад 33 тисячі людей) та Біловодському районі (майже 25 тисяч), найменше — в Станично-Луганському районі, який, як відомо, розташований на самій лінії розмежування вогню (тут зареєструвалося менше двохсот переселенців).

«Насправді кількість людей, які переїхали з окупованої на контрольовану Україною територію області набагато вища, — повідомляє керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. — Значна частка людей зупиняється в своїх рідних, друзів чи знайомих і з різних причин не реєструється переселенцями в органах соціальної служби. Тому офіційні цифри лише приблизно відображають реальний стан речей».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *