ОСТАННІ НОВИНИ

Де на Донбасі тривають протистояння (мапа)

|

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Противник здійснює збройні провокації та використовує важку зброю незважаючи на умови режиму припинення вогню. Про це сьогодні під час брифінгу в УКМЦ повідомив речник  Адміністрації Президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

03-05-1

За словами А.Лисенка, вчора незаконні збройні формування 16 разів застосували 120-мм міномети, 8 разів 122-мм артилерію, двічі – ще потужнішу артилерію калібром 152-мм, та один раз систему залпового вогню «Град», з якої бойовики обстріляли позиції українських військових в районі Авдіївки.

03-05

На Донецькому напрямку тривають протистояння в районі Донецького аеропорту, зокрема Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісок, і шахти Путилівської, а також Майорську, що знаходиться неподалік Горлівки. Бойовики двічі обстріляли позиції сил АТО з важкої артилерії біля Карлівки. Крім того, українські військові відбили спробу штурму поблизу Мар’їнки. Завдяки злагодженним діям сил АТО, жоден з українських військовослужбовців не постраждав.

На Маріупольскому напрямку найгарячішою точкою залишається Широкине, де бойовики дошкуляли нашим військовим вогнем з мінометів малого калібру та стрілецької зброї. Також в районі селища Мирне проросійські угрупування застосували 120-мм міномети.

Інфографіка: РНБО України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *