ОСТАННІ НОВИНИ

Літак, який мав забрати українців з Непалу, зламався

|

Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але сам літак отримав поломку дорогою в Делі. Про це повідомив керівник Державної служби надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк, пише УП.

За словами посадовця, Непал дозволив посадку літаку о четвертій ранку 2 травня. Проте до цього часу деталі для ремонту літака із Києва передати не встигнуть, тому зараз дипломати і рятувальники шукають, як вирішити цю проблему.

Перед тим Міністерство закордонних справ України розглядало можливість часткової евакуації українців з Непалу в Делі, доки не був отриманий дозвіл на посадку українського літака в аеропорту Катманду.

«Серед українців в Непалі ширяться переживання, що якщо землетрус повториться, то аеропорт Катманду може теж постраждати. І тоді вони опиняться в пастці, навіть з нашим літаком», – пояснив посол України в Індії Олександр Шевченко в п’ятницю.

Тому представники МЗС намагалися організувати виліт з Непалу в Делі усіх, в кого є можливість, і розмістити їх там.

Як відомо, станом на 12:00 годину 30 квітня МЗС України мав інформація про перебування на території Непалу 196 громадян України, з них 85 готові до евакуації. Частина українців після землетрусу не вийшла на зв’язок.

Нагадаємо, що землетрус магнітудою 7,9 стався вранці 25 квітня. Потім Непал пережив серію афтершоків, магнітуда найпотужнішого з яких була 6,7.

У середу влада Непалу оголосила про триденний траур. За оцінкою ООН, 8 млн осіб у 39 районах країни в тій чи іншій мірі постраждали від землетрусу – це більше чверті населення Непалу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *