ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представили в. о. керівника ГУ юстиції Львівщини. Працюватиме півроку

|

Сьогодні у Львові відбулося офіційне представлення виконувача обов’язків начальника Головного управління юстиції Львівщини Ярослава Жукровського.

Як передає кореспондент ZIK http://zik.ua/ua/news/2015/04/28/u_lvovi_predstavyly_v_o_kerivnyka_gu_yustytsii_lvivshchyny_i_poobitsyaly_novyy_konkurs_585125 , представляти колективу управління нового керівника приїхав заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе. Також були присутні міський голова Львова Андрій Садовий, начальник ГУ МВС у Львівській області Дмитро Загарія і деякі народні депутати від Львівщини.

Ярослав Жукровський – нова людина для системи юстиції, останні шість років він працював у Києві в апараті Конституційного суду України.

Він зобов’язався «у межах шести місяців зробити ті кроки, які здатні перезапустити систему юстиції» і пообіцяв піти у відставку, якщо цього не буде зроблено.

 

«Пріоритетними для мене є три «п» – професійність, підзвітність і прозорість. Юстиція має набути нових обрисів і стати відкритою до людей», – заявив Жукровський.

Заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе у коментарі журналістам пояснив, що після проведення конкурсу на посаду керівника юстиції Львівщини був призначений виконувач обов’язки, а не повноцінний керівник, оскільки «було мало інформації про кандидатів».

«Ми не хочемо допустити помилки і повинні ще більше подумати. Щоб область залишилися без начальника, ми призначили виконувача обов’язків – молодого мотивованого чоловіка, в якого є досвід робити в журналістиці, роботи з громадськістю», – заявив Гецадзе.

Водночас він повідомив, що новий конкурс буде оголошений «найближчим часом». Ті кандидати, які подавалися на перший конкурс, також можуть брати в ньому участь. «Для нас головне, щоб призначення відбувалися прозоро, щоб не було жодних телефонних дзвінків, жодних родинних зв’язків», – додав він.

Ярослав Жукровський своєю чергою повідомив, що домовився з міністром про шість місяців роботи на посаді в. о. начальника управління, а разом з тим збирається подавати свою кандидатуру на повторний конкурс, який буде проводитись паралельно.

 

«Я вважаю, що моя концепція перезавантаження юстиції є на сьогодні реалістична і правильна. Особисто я готовий іти на навіть на п’ять-шість конкурсів, якщо міністр буде вважати за потрібне, щоб у легітимний, прозорий спосіб стати переможцем у конкурсі на посаду начальника», – заявив він.

Громадських активістів, які прийшли на представлення нового керівника, запросили сьогодні о 15.00 в Головне управління юстиції Львівщини на зустріч з заступником міністра юстиції України Гія Гецадзе, щоб обговорити питання, які в них виникли стосовно цього призначення.

Нагадаємо, конкурсна комісія при Мін’юсті не рекомендувала жодного із кандидатів на посаду начальника ГУ юстиції у Львівській області.

Як повідомлялося, раніше Громадська люстраційна рада Львівщини скерувала лист до міністра юстиції України Павла Петренка та виступила проти кулуарного призначення начальником ГУ юстиції у Львівській області «людини старої системи» Богдана Гавдя. 

Фото: Новий погляд