ОСТАННІ НОВИНИ

Україна підписала з НАТО угоду про військово-технічну співпрацю

|

У понеділок, 27 квітня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі Україна та НАТО підписали Угоду про співробітництво у сфері підтримки та постачання. Про це повідомили у прес-службі Міноборони України.

Як стало відомо, від української сторони за дорученням Кабміну угоду підписав глава місії України при НАТО, посол Ігор Долгов, від НАТО — генеральний менеджер агенції НАТО з підтримки та постачання Майк Лайден.

“Підписання цієї міжнародної Угоди розширює нормативно-правові рамки практичного співробітництва з Альянсом, зокрема щодо реалізації новостворених Трастових фондів НАТО на підтримку України з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців та з реформування систем логістики і стандартизації ЗС України”, – йдеться у повідомленні.

До того ж вказується, що завдяки угоді буде спрощено процедуру започаткування та реалізації нових спільних проектів.

Зазначимо, що також угодою відкриваються широкі можливості для участі України в економічно вигідних багатонаціональних проектах НАТО з логістичного забезпечення військ, а також з питань розробки, виробництва, закупівель, модернізації, зберігання та утилізації предметів військового призначення.