ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ допитає Симоненка через пакт Молотова – Ріббентропа

|

Головне слідче управління Служби безпеки України у понеділок продовжило допитувати лідера комуністів Петра Симоненка. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на речницю СБУ Олену Гитлянську.

«Нині комуністи підозрюються у багатьох протиправних діях, в тому числі є обґрунтовані підозри щодо їх участі у вчиненні терактів в Одесі та інших регіонах країни», – повідомила вона.

Крім цього слідчі допитають Симоненка щодо його публічних виступів та інтерв’ю ЗМІ на початку квітня.

«Зокрема, нас цікавлять коментарі лідера комуністів у зв’язку з прийняттям ВР закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки”, – зазначила вона.

Так, Симоненко має пояснити, що він мав на увазі, коли висловився щодо зміни меж території України шляхом денонсації Пакту Молотова – Ріббентропа.

Перевіряється також низка інших його висловів, суджень, тверджень щодо прийняття цього закону.

Крім того, за словами Гитлянської, останні дії прихильників марксизму-ленінізму у Дніпропетровську також говорять про обґрунтованість підозр СБУ.

«Так у Дніпропетровській області СБУ викрила ще одну сепаратистсько-комуністичну мережу, небезпека якої полягала в тому, що вона штучно нав’язувала антиукраїнську пропаганду та інспірувала сепаратистські прояви у регіоні. Мережа координувалася колишніми очільниками обласного комуністичного осередку, які втекли на окуповану територію т.зв. «ЛНР». Там вони стали самопроголошеними «депутатами парламенту новоросії» і тепер намагаються звідти через поплічників розхитувати ситуацію в регіоні», – повідомила речниця СБУ.

Фото: argumentua.com