ОСТАННІ НОВИНИ

Українське МВС сьогодні надає близько ста видів послуг нелегально - Згуладзе

|

Українські правоохоронці надають громадянам значну кількість послуг, які неможливо надати легально, тому вони здійснюються в обхід закону. Про це в інтерв`ю “Українській правді” заявила заступник міністра внутрішніх справ, відповідальна за реформу МВС, Ека Згуладзе.

“Наприклад, реєстрація машин на місці. Чому хтось повинен платити хабар тисячу доларів працівнику МРЕВ, щоб це зробити? Ми можемо це зробити легально. Ми можемо поставити ту ж саму ціну, наприклад, легально. І ці гроші підуть в бюджет. Мене злить те, що ми фіксуємо мізерну частину грошових надходжень від цих операцій”, – сказала вона.

За словами Згуладзе, у відомстві провели аналіз і виявили більше сотні видів таких послуг.

Боротися з такою корупцією, за її словами, будуть, зокрема, шляхом передачі відповідальності від начальства працівникам нижчої ланки.

“Ми делегуємо право прийняття рішення і підпису на сотні працівників. Коли ти делегуєш повноваження, то разом з цим делегуєш відповідальність кожного.

Також Згуладзе запевнила, що будуть встановлені конкретні терміни надання послуг і ціни, а також чіткість процедур.

“А потім, налагодивши ці процеси, можна через півтора року делегувати частину функцій хоч Укрпошті. Тобто, будь-якій організації, у якої є велика мережа по країні, і яка може надавати частина цих послуг”, – сказала вона.

При цьому, за її словами, частина послуг залишиться при МВС – наприклад, реєстрація зброї.

Фото: Львівський портал