ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виявили 68 місць зберігання легкозаймистих відходів

|

З 13 березня до 9 квітня цього року у Львові проводили так звані «вечірні обстеження» території міста з метою виявлення фактів спалювання твердих побутових відходів, залишків сухої рослинності та притягнення правопорушників до адмінвідповідальності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Здійснювали такі обстеження працівники КП «Адміністративно-технічне управління», спільно з представниками районних адміністрацій та райвідділів ГУ МВСУ у Львівській області у вечірні години та у вихідні дні. 

Загалом було проведено 24 чергування. В результаті обстежень, було оформлено три протоколи про адмінправопорушення, які скеровані на розгляд адмінкомісій при районних адміністраціях за місцем проживання порушників.

Крім того, працівники КП «Адміністративно-технічне управління» виявляли місця складання та тривалого зберігання різних видів займистих відходів чи залишків деревини, які в подальшому могли б бути підпалені. В результаті, власникам чи балансоутримувачам територій було скеровано 68 вимог щодо своєчасного вивезення відходів. Таким чином, 47 вимог уже виконані, решта – на стадії опрацювання. Крім того, за фактом незадовільного утримання прибудинкових територій, територій підприємств та організацій оформлено три адмінпротоколи.

Незважаючи на завершення «вечірніх обстежень», КП «Адміністративно-технічне управління» продовжує систематично перевіряти території міста, з метою виявлення самих фактів спалювання або ж виявлення місць складання та зберігання відходів, які можуть бути першим кроком до вчинення цього правопорушення.

Нагадаємо, що спалювання відходів є порушенням вимог розпорядження міського голови «Про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та твердих побутових відходів у м. Львові» та «Правил благоустрою м. Львова», де зазначено, що «спалювання усіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється». Дане правопорушення передбачає штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 грн. для громадян та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб.