ОСТАННІ НОВИНИ

До реставрації готують ікони, перед якими молився автор Державного гімну України

|

До 200-річчя від дня народження творця Державного гімну України Михайла Вербицького відреставрують унікальні пам`ятки сакрального мистецтва. Йдеться про ікони з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у селі Завадів Яворівського району Львівської області, де мав першу парафію отець Михайло Вербицький. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Спеціалісти розпочали вивчати та готуватися до реставрації елементів унікального іконостасу 18-го століття. Перші роботи заплановані вже у травні цього року.

 “Фахівці Львівського регіонального науково-дослідного реставраційного центру України попередньо оглянули та зробили фотофіксацію іконостаса. Попри його непогану збереженість, є нагальна потреба у консервації та реставрації двох намісних ікон – св. Миколая та Благовіщеня, а також одних дияконських врат”, – розповіла заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало.

 

Довідка

Іконостас створено у 1713 році у Василіанському монастирі неподалік від Завадова. Пам’ятка сакрального мистецтва належить до кола жовківських майстрів і є однією з найкращих взірців того періоду.