ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові благодійна виставка об’єднає Україну

|

З 6 травня в Національному музеї ім. Андрея Шептицького відкриється благодійна виставка в рамках українського проекту «Код нації – справжня єдність». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На виставці будуть експонуватися роботи митців з Донбасу і Криму, а також роботи львівських художників. «Наш проект складається з авторських серій робіт художників, поєднаних однією ідеєю – самоідентифікації українців і приналежності до єдиного ментального поля, незалежно від походження.

Справжня єдність – не в лозунгах, вона у нас в душі, всі ми маємо спільні корені і систему цінностей.

Загальновідомо, що всім представникам українського народу притаманні такі спільні риси національного характеру, як волелюбність, духовність, працьовитість, гостинність, повага до родинних зв’язків, наближеність до природи та яскрава емоційність, що проявляється в любові до різних видів мистецтва. Українці поєднують ревне ставлення до своїх культурних і суспільних цінностей з повагою до будь-яких інших народів і культур. Саме ці риси нашого народу відображені в цьому проекті.

Люди, що беруть в ньому участь – молоді художники, що походять з Донбасу і Криму. В межах чинної виставки будуть представлені понад 100 робіт талановитих сучасних митців, виконані в різних мистецьких напрямках и стилях. В роботах також використані різні матеріали і техніки: живопис, графіка, кераміка, скло, шиття.

Роботи мають експонуватись у великих містах України (Львів, Київ, Дніпропетровськ) і у країнах Західної Європи», – розповіли організатори.

В межах проекту будуть проводитися  виставки-продажі. Частина зібраних коштів буде спрямована до благодійних фондів для допомоги дітям з сімей переселенців з Криму та Донбасу, які потребують термінового лікування або реабілітації, а також дітям воїнів АТО.

Мета заходу – розкриття сутності справжньої єдності України.

 «Роботи, представлені в межах проекту, відображають його основний меседж. Ми – українські художники, позбавлені нашої малої Батьківщини, що в одну мить втратили друзів, рідних і свій дім, не хочемо втратити Батьківщину в глобальному значенні цього слова. Перебуваючи у викривленій реальності, ми не впали у відчай, не зрадили нашу рідну країну. Ми зібрались разом для того, щоб висловити свої почуття за допомогою мистецтва. У цьому проекті ми збираємось показати миру, що єдність – не в лозунгах, вона у людських серцях, що всі ми маємо спільні корені, всіх нас поєднує одне, найголовніше: ми – народ України. Також ми хочемо надати допомогу тим, хто потребує її понад усіх інших – дітям», – додають організатори проекту.

Під час виставки можна буде придбати тематичні листівки з роботами авторів проекту.

У дні експозиції будуть проводитись майстер-класи від авторів-учасників проекту, а також інші інтерактивні заходи для відвідувачів.

 Організатори запрошують громадські організації, благодійні фонди, державні установи і приватних благодійників допомогти з проведенням виставок в межах проекту.

У Львові виставка триватиме з 6 до 25 травня.

 Фото: ukrtvoru.info