ОСТАННІ НОВИНИ

У Великих Мостах мобілізованих прикордонників навчали тактичної медичної допомоги

|

На полігоні Кінологічного навчального центру у Великих Мостах медики Громадської організації «Тектікал Медікал Хелперс» провели навчання для мобілізованих військовослужбовців з первинної медичної допомоги на полі бою. Бійців Оперативно-бойової прикордонної комендатури «Великі Мости – 1» навчали методам евакуації поранених, зупинки кровотеч та відновлення дихання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кінологічного центру.

Навчання проводили інструктори-медики, які вже працювали в зоні АТО та додатково пройшли навчання за зразками підготовки медичного персоналу НАТО. Такі ж курси лікарі вже провели для понад 16 тисяч бійців Державної прикордонної служби України, Збройних сил, Національної гвардії та добровольчих батальйонів.

На полігоні у Великих Мостах кожному прикордоннику розповіли та показали, як реанімувати та привести до свідомості пораненого чи контуженого колегу та відновити його дихання. Також військовослужбовцям продемонстрували способи та методи зупинки кровотечі різних частин тіла при різноманітних пошкодженнях. Адже за словами лікарів близько половини загиблих в ході бойових дій вмирає саме від втрати крові після поранення. Також прикордонникам розповіли про методи евакуації з поля бою підручними засобами.

На завершення навчань в групах бійці з інструкторами-медиками моделювали дії по різноманітним ввідним в обстановці наближеній до бойової.

За словами інструктора навчань, полковника запасу Віктора Годебського, мотивація до таких тренінгів у прикордонників дуже висока. Бійці задають додаткові питання, просять розглянути різноманітні варіанти розвитку ситуацій на полі бою та цікавляться методами застосування різноманітних медичних препаратів.

«Ми даємо базові знання, базові способи, ми даємо невеличку практику, але для того, щоб м`язи пам’ятали – потрібні щоденні тренування. Користь сьогоднішніх навчань в тому, що кожен військовослужбовець знав і вмів використати підручні засоби та підручні медикаменти для збереження життя та здоров`я, як свого, так і своїх колег» – підсумував Віктор Годебський.