ОСТАННІ НОВИНИ

За два тижні вулиця Леся Курбаса стане пішохідною (фото)

|

На вулиці Леся Курбаса завершують ремонтні роботи, після яких дорога стане повністю пішохідною зоною. За даним голови Галицької районної адміністрації Ірини Іванчини, на сьогодні виконано вже половину запланованих робіт, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ремонтники засипали все щебенем, сьогодні замінять газову трубу. Ще прокладемо одну ливневу водостічну трубу. Далі будемо вкопувати бетонні кільця, вже підвозять бруківку для мощення», – розповіла чиновниця.

За її словами, якщо дозволить погода, то до 25 квітня ремонтні роботи на вулиці Леся Курбаса будуть завершені.

 

Нагадаємо, вулицю планують облаштувати на одному рівні – не буде дороги і тротуарів. Старе асфальтне покриття замінять на штучну бруківку. Планують висадити дерева та поставити відпочинкові лавки.

 

У Львівській міській раді вважають, що досі вулицю використовували нераціонально. «Вулиця Курбаса використовувалася неефективно. Вона не має транзитного значення, автомобілі сюди заїжджали лише для того, щоб припаркуватися. Архітектура на цій вулиці дуже гарна і реконструкція повинна внести нове життя в цей простір», – розповів радник міського голови з розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

 

Разом з тим працівник департаменту розвитку ЛМР, автор проекту з влаштування пішохідної зони на вул. Леся Курбаса Олександр Шутю розповів, що частина вулиці буде облаштована під паркову. «Буде і проїзд, адже мають заїжджати пожежні машини, карети швидкої допомоги, підприємцям треба завозити товари», – зазначив Олександр Шутюк.

Вартість ремонтних робіт, які виконує ПП «Гарантспецбуд», складає 500 тисяч гривень.

Фото: ЛМР