ОСТАННІ НОВИНИ

Львів у блакитному. Як у місті підтримують людей з аутизмом

|

Цими днями львівські Ратуша та Оперний театр підсвічуються синім кольором. У такий спосіб наше місто долучається до міжнародної ініціативи «Light It Up Blue», яка має на меті поширювати інформацію про аутизм та формувати толерантність до людей, які живуть з такою особливістю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Громадські активісти та батьки дітей з аутизмом об`єдналися навколо ініціативи «Львів у блакитному», у ході якої в місті відбудуться лекції, виставки, вечірки та інші активності до Міжнародного дня поширення інформації про аутизм, який відзначають 2 квітня.

Одним з особливих символів цієї ініціативи є підсвічення синім кольором знакових львівських споруд – міської Ратуші та Оперного театру. Блакитний – міжнародний колір аутизму. У світі під час «Light It Up Blue» підсвічують «головні» споруди: хмарочоси у меґаполісах США, Ейфелеву вежу у Парижі, Біґ-Бен у Лондоні тощо. Львів – одне з перших міст в Україні, яке долучилося до цього міжнародного руху.

Нагадаємо, вперше ініціатива «Львів у блакитному» відбулася минулого року. Тоді у місті провели концерти, благодійний Гаражний розпродаж, флеш-моби та лекції у форматі «відкритого університету».

Львів долучається до «Light It Up Blue» завдяки спільним зусиллям підприємства «Львівсвітло», відділу промоції міста Львівської міської ради, компанії «Elecor», компанії «Patriot Rental House», Українському Католицькому Університету.

Також містян і гостей Львова закликають на один день вбратися в синє, аби у такий спосіб висловити свою підтримку людям, які живуть з аутизмом.

Детальніше про усі події у рамках ініціативи дізнавайтеся на сторінці «Львів у блакитному» у Facebook