ОСТАННІ НОВИНИ

Проїзд у Львові може подорожчати вже цього тижня

|

Проїзд у львівських маршрутках може подорожчати вже цього тижня, а з вартістю мають визначитися перевізники. Таке рішення прийняли сьогодні на  засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, інформує кореспондент Львівського порталу.

Рішення виконкому озвучила начальник юридичного управління ЛМР Галина Пайонкевич. За її словами, проект рішення формувався з врахуванням думки всіх сторін і перевізників, і громадських організацій і членів депутатського корпусу міськради.

«Було вирішено розпочати процедуру коригування тарифів в порядку встановленому чинним законодавством. Розмір тарифу і термін на введення його в дію не вказуємо, оскільки треба організувати громадські слухання і провести відповідні розрахунки. В свою чергу управління «Секретаріат ради» має організувати та провести громадські слухання щодо коригування тарифів на пасажирські перевезення у м. Львові», – розповіла Г. Пайонкевич.

Громадські слухання, згідно з розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового, відбудуться орієнтовно у четвер.

«Слухання проведемо публічно та відкрито, а економічні розрахунки повинні бути основою основ. І, власне, ціна має бути такою, щоб мешканці Львова поставились до неї з розумінням. Якщо сьогодні у нас є вартість 3 гривні, то те певне коригування тарифів має бути обґрунтоване до останньої копійки. Проводячи громадські обговорення, маємо намір вийти на оптимальну ціну», – сказав А. Садовий.