ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина жителів Донбасу за крок до голодування

|

Більшість жителів  Донбасу (63%) вважають, що «жити важко, але можна терпіти».

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 2 по 16 березня, передає УП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Усього опитано 2105 респондентів у Донецькій і Луганській областях на підконтрольній і непідконтрольною українській владі територіях методом телефонного опитування.

Згідно з опитуванням, кількість місцевих жителів, кому “жити важко, але можна терпіти”, порівняно з груднем 2014 збільшилася з 48% до 63%, ще 7% вважають, що “все не так погано і можна жити” (у грудні – 5%), а кількість тих, хто вважає, що “терпіти тяжке становище вже неможливо”, зменшилася з 43% до 30%.

При цьому кількість тих, кому не вистачає продуктів, залишилося незмінним – 45%; брак медикаментів стали відчувати 50% (у грудні – 58%), побутових товарів – 34% (у грудні 38%).

Основними джерелами існування жителів Донбасу є доходи від постійної роботи (34%), пенсії (27%), допомога родичів і друзів (24%), заощадження (26%), гуманітарна допомога (24%), нерегулярне робота і разові підробітки (12 %), запаси продуктів і речей (23%), підсобне господарство (3%), соціальні допомоги та виплати (5%).

Разом з тим, 89% опитаних не хочуть нікуди виїжджати, 6% хотіли б виїхати, але не можуть, 2% планують поїхати, 3% вагалися з відповіддю.

Ілюстрація intvua.com