ОСТАННІ НОВИНИ

Півтисячі за китайські підручники. Львівські батьки вимагають пояснень від міністра освіти

|

До Батьківської ради Львівщини звернулися батьки школярів з проханням з’ясувати незрозумілу для них ситуацію щодо необхідності купувати комплект підручників для вивчення англійської мови. Про це Львівському порталу повідомила громадська організація «Пліч-о-пліч заради майбутнього».

За словами батьків, вартість цього комплекту у Львові оцінюють у 420 гривень, в Києві – 470 гривень. «Ця практика добровільно-примусового нав’язування цих навчальних комплектів у школах має багаторічну «традицію», однак ціни, порівняно з попередніми роками зросли приблизно вдвічі, а відповідно й обурення батьків є очевидним», – кажуть активісти ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього».

Активісти Батьківської ради виявили, що комплекти підручників, які пропонують, нібито, за програмами навчання Оксворду та Кембріджа надруковані в Китаї і мають низьку поліграфічну якість.

Відтак громадські активісти вважають, що вартість цих підручників в рази завищена. У зв’язку з цим, Батьківська Рада Львівщини та громадські організації готують лист-звернення до Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з проханням з’ясувати цю ситуацію і дати офіційні пояснення.

Фото: firstsocial.info