ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Музейній завтра відкриють планетарій

|

Завтра, 28 березня, львів’яни долучаться до акції «Година землі». Одна з найцікавіших атракцій відбуватиметься о 20.30 на терасі Львівської свічкової мануфактури – тут відкриється тимчасовий планетарій. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, в рамках акції «Година землі» львів’ян закликають на одну годину вимкнути електричні прилади та відмовитися від світла.

Площа Музейна у цей час буде освітлена свічками. Крім того, наукові співробітники Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка Степан Апуневич та Ігор Підстригач здійснять «подорож» по зоряному небу.

З 20.30 до 21.30 усіх, хто приєднається до акції «Година Землі» на терасі Львівської свічкової мануфактури, пригощатимуть запашним чаєм, а також запропонують поспостерігати за зорями та планетами у телескоп.

«Під кінець березня добре видно Венеру, Юпітер та Місяць. Будемо сподіватись на хорошу погоду, щоб подивитися на ці небесні тіла у телескоп», – розповів Степан Апуневич.

У разі, якщо погода не сприятиме і буде велика хмарність, науковці обіцяють спроектувати зоряне небо у реальному часі за допомогою спеціальної програми.

Тобто, в будь-якому випадку, зорі будуть. Зазначимо, Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, і перетворилась на всесвітню екологічну ініціативу.

Ілюстрація wwf.panda.org