ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія передала Україні першу партію військового спорядження

|

Військово-транспортний літак Збройних Сил Чеської Республіки доставив на військовий аеродром «Бориспіль» гуманітарну допомогу для Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Сьогодні до України прибула перша частина гуманітарної допомоги від Міністерства оборони Чехії. Наразі мова йде про десять тисяч різних артикулів. Це зокрема спорядження, черевики з високим берцем, зимовий одяг, рюкзаки, палатки тощо. Ми прибули в Україну також для того, аби продовжити перемовини із Міністерством оборони України. Маємо зрозуміти, як краще допомогти Україні в подальшому», – заявив на летовищі заступник міністра оборони Чехії Даніел Коштовала.

За його словами, одним із завдань, яке вони ставили перед собою на час відбуття до України, є уточнення ситуації та потреб, які наразі є в українського оборонного відомства.

«Ми хочемо дізнатися про перелік засобів та обладнання, необхідного Україні. При цьому ми чітко розуміємо, що ця допомога є нагальною, і має надійти вже найближчим часом. Також хочу підкреслити, що ми вважаємо Україну за свого партнера, тож маємо дбати про майбутнє цієї країни. Не забуваємо і про продовження політичного діалогу із Україною. Тому сьогодні зі мною також прибули представники парламенту Республіки Чехія, а також члени комітету у справах оборони», – додав Даніел Коштовал.

Варто зазначити, що українсько-чеський форум з питань оборонного співробітництва проводиться в Україні вперше. В рамках заходу представники оборонного сектору обох держав обміняються досвідом з актуальних питань європейської та світової безпеки, реформування оборонного сектору, визначать напрями двостороннього військового та військово-технічного співробітництва між міністерствами оборони та підприємствами ОПК.