ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському військовому госпіталі відтепер працює ультрасучасний апарат для корекції гомеостазу PRISMAFLEX

|

Громадські та благодійній ініціативи продовжують допомагати військовим. Завдяки благодійній ініціативі громадської організації «Українська Галицька Асамблея» у Львівському військовому госпіталі працює новий ультрасучасний медичний апарат PRISMAFLEX. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Нам відомо, що навіть у час перемир’я постійно до військового госпіталю поступають на лікування поранені. Тому ми скоординували зусилля різних меценатів та волонтерів, аби забезпечити госпіталь сучасним та необхідним обладнанням», – зазначив Богдан Панкевич, голова Ради ГО «Українська Галицька Асамблея».

Медичний апарат екстракорпоральної неперервної корекції гомеостазу PRISMAFLEX розроблений для надання спеціалізованої допомоги хворим з тяжкими екзо – та ендогенними інтоксикаціями, ускладненими гострою нирковою поліорганою недостатністю і використовується у відділеннях реанімації, токсикології і гравітаційної хірургії крові.

«У час інтенсивних бойових дій на Сході України поранені з фронту потрапляли до нас, як правило, на 2-3 добу після поранення. На першому етапі медичну допомогу їм надавали у міських та районних лікарнях, де лікарі-хірурги часто не мали досвіду лікування таких складних випадків поранень і допускали певні помилки. Тому усі потерпілі, які скеровувались до нашого госпіталю, мали важкі ускладнення у  вигляді розвитку перитонітів, важких септичних станів. Для боротьби з цими ускладненнями нам потрібен був такий апарат. Перевага PRISMAFLEX у  тому, що він мобільний і поєднує у собі функції різних медичних апаратів», – розповів Степан Горобчук, начальник клініки анестезіології та реаніматології Львівського військового госпіталю.

В Україні є лише чотири апарати шведського виробництва PRISMAFLEX. Відтепер один з них у Львові. Вартість такого обладнання становить 800 тисяч гривень (600 тисяч гривень – вартість апарату, ще 200 тисяч коштують різні комплектуючі матеріали для апарату). У подальшому госпіталь буде закуповувати комплектуючі самостійно.

«В Україні є достатньо коштів, які можна залучити на допомогу військовим. Ми переконані, що не слід зупинятись. Час невеликого затишшя – це тільки нагода набратись сил та посилити свої можливості, зокрема більш забезпечити наші госпіталі обладнанням, яке може врятувати життя людини», – додає Тарас Чолій, громадський діяч, депутат Львівської міської ради.