ОСТАННІ НОВИНИ

Гарантії, що держава виділить кошти на будинок для учасників АТО, ніхто не може дати

|

Львівська міська рада виділила земельну ділянку під будівництво багатоповерхового житлового будинку для забезпечення житлом учасників АТО. Стосовно цього питання працює комісія і робоча група. Про це інформує прес-служба ЛМР, передає кореспондент Львівського порталу.

«Працює комісія і робоча група. Фактично, останні 3-4 тижні робоча група засідає щотижня. Головою робочої групи є Литвинюк Марта Василівна, керуюча справами виконкому. Представники спілки і депутати весь час присутні на засіданнях. Ті питання, які ставлять на засіданні робочої групи, стараються опрацьовувати до наступного засідання. Потім виробляють положення, яке пропрацьовують. Були певні зауваження про розподіл і в подальшому закріплення збудованого житла. Умови також пропрацьовуються в положенні. Це все готували на сесію.

На робочій комісії ставили питання про альтернативу. Альтернатива – це ЖБК, коли вже ні місто не втрутиться зі своїми фінансами, ні держава. Це пояснили представникам громадської організації. Вони теж зараз категорично проти житлово-будівельного кооперативу. Єдиний шлях, щоб далі просити гроші у держави на будівництво – це мати всі документи, оформлені вже під будівництво.

Ми ведемо два окремі списки – для військовослужбовців і для представників міліції. Робоча група створена не поза ними, а із залученням їх. Кожне їхнє питання стараємося врегулювати.

Вони вважають альтернативою громадську організацію, яка буде залучати інвестора. Їм пояснювали, що інвестор прийде на цю ділянку і дасть 12-13% житла, а решту житла забере і продасть. Тому їм неодноразово кажемо, що місто навпаки хоче, щоб їм було краще. Сьогодні гарантії, що держава повністю виділить кошти на цей будинок, ніхто не може дати, але працювати над тим потрібно», – пояснила начальник відділу зарахування на облік, обліку, розподілу та відселення ЛМР Галина Мазур.

 Фото: прес-служба ЛМР