ОСТАННІ НОВИНИ

11 років тюрми за убивство товариша не задовольнили прокуратуру Львівщини

|

Прокуратура Львівщини вимагає законного покарання для громадянина, обвинуваченого в умисному вбивстві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

За касаційною скаргою прокуратури Львівської області, скасовано незаконну ухвалу колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Львівської області про скасування вироку та закриття із реабілітуючих підстав кримінального провадження стосовно громадянина, який обвинувачувався у вчиненні умисного вбивства.

Вказаний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв численні тілесні ушкодження товаришу, внаслідок яких останній помер.

Незважаючи на зібрані докази, що свідчать про вину обвинуваченого у такому злочині, згаданою ухвалою апеляційного суду скасовано вирок суду першої інстанції, яким його було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство), та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 11 років.

Завдяки принциповій позиції прокуратури, судом касаційної інстанції цю ухвалу скасовано, а кримінальне провадження направлено на новий розгляд у суді апеляційної інстанції.