ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська молодь прибрала «Високий замок» (фото)

|

«Мені не байдуже» – під таким гаслом 21 березня відбулася волонтерська акція з впорядкування парку «Високий Замок» у Львові. Участь у прибиранні взяло близько 170 людей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Напередодні великого дня Воскресіння Господнього ми зібрались тут, щоб дещо відремонтувати, виправити, відновити, зробити чистоту, тим самим висловити свою небайдужість до того, що відбувається у Львові, до людей, які живуть поруч. Якщо матимемо чисте серце, то будемо робити чистим і місто. А це додає надії», – зазначив директор Фестивалю надії Василь Герасимчук.

 

На початку акції учасникам роздали знаряддя праці: рукавиці, смітникові пакети, інструменти. Усі волонтери поділились на кілька команд. Одна працювала над озелененням: перекопували клумби, громадили листя, обполювали квіти, підбілювали дерева. Інша команда робила усе, що стосується прибирання: збирали по схилах гори «Високий замок» сміття, велике гілля, здирали наліпки з пам’ятників. Третя ж команда займалась фарбуванням: ремонтували і фарбували лави, шліфували та заново фарбували поручні сходів, покрили вапном грот.

 

«Спочатку планувалось також відновити камінь Яна Собеського. Але для цього потрібні особливі професійні засоби, тому нині тривають перемовини з фахівцями, які б могли це зробити у близькому майбутньому. Також серед запланованих проектів – хочемо встановити лаву примирення у Львові. Місце, де б мирились закохані, або відновляли стосунки люди, які посварилися», – поділився планами Іван Білик, голова молодіжного комітету Фестивалю надії.

Нагадаємо, Фестиваль надії за участю Франкліна Ґрема відбудеться у Львові 20 червня о 17 год.