ОСТАННІ НОВИНИ

Автобан «Львів – Краківець» з’явиться за чотири роки

|

Конкурс на будівництво концесійної дороги «Львів – Краківець» планують оголосити у квітні. Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань транспорту «Стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури Західного регіону України», передає кореспондент Львівського порталу.

За словами С.Підгайного, проект фінансової моделі, усі необхідні обґрунтування та конкурсна документація вже розроблені і наразі проходять узгодження в уряді.

«Ми очікуємо, що вже у квітні нам вдасться оголосити конкурс на будівництво та утримання першої концесійної дороги в Україні «Львів – Краківець», – повідомив він.

Водночас голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка бідкається, що дороги на Львівщині це проблема №1. А питання щодо концесійної дороги «Львів – Краковець» називає дуже актуальним.

«До Краківця з території Польщі вже підведений автобан на три смуги у кожну сторону, а на території України доводиться їхати по «стежці», ще й ями оминати. Ми не маємо права відкласти реалізацію цього проекту на Львівщині», – зазначив він.

За словами експертів, дорогу вдасться збудувати за 4-5 років. Її експлуатація триватиме близько 45 років. Таким чином загальний строк концесії становитиме період у 50 років.


 
Фото: Львівський портал