ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-заступника командира львівського «Беркута» судитимуть заочно

|

Прокуратура Львівської області 18 березня скерувала до Франківського районного суду Львова обвинувальний акт за підозрою колишнього заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 365 КК України.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Як повідомляється, екс-заступнику командира «Беркута» 3 листопада 2014 року винесено повідомлення про підозру у скоєнні умисного знищення та пошкодження чужого майна через підпал, вибух, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей, а також перевищення влади та службових повноважень.

У зв’язку з тим, що підозрюваний виїхав за межі України його оголошено в міжнародний розшук та внесено до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом задоволено, інформує IA ZIK

26 лютого прокуратура Львівської області внесла клопотання до слідчого судді про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження (заочне засудження), відповідно до вимог ст. 297-2 КПК України.

10 березня суд виніс ухвалу про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження щодо підозрюваного колишнього заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут».

Нагадаємо, екс-заступникові командира львівського «Беркуту» Сергію Голубу 3 листопада оголосили підозру за фактом пожежі на базі БМОП «Беркут» у лютому цього року. Водночас встановлено, що ще 16 жовтня С. Голуб взяв відпустку та виїхав за кордон, а 30 жовтня від нього «заочно» надійшов рапорт на звільнення з міліції.

Як повідомляв начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія, Додаткова відпустка працівникові батальйону міліції спеціального призначення (колишній «Беркут») Сергію Голубу була надана на загальних підставах. На той момент йому не було оголошено жодних звинувачень та підозр. За даними Загарії, екс-беркутівець виїхав у Росію.

Згодом екс-заступника командира Львівського «Беркута» Сергія Голуба було оголошено в розшук.

 Ілюстрація www.lustration.org.ua