ОСТАННІ НОВИНИ

Під Верховною Радою сьогодні – «Лебедине озеро»

|

Активісти руху «Стоп Цензурі!» провели символічну акцію на підтримку суспільного мовлення.

Сьогодні Верховна Рада України розглядатиме законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», №1357. Активісти руху «Стоп Цензурі!» та експерти Реанімаційного Пакету Реформ провели символічну акцію прямої дії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Фейсбук-сторінку організації.

Біля стін парламенту встановили бутафорний телевізор в якому танцювала балерина. Активісти впевнені в тому, що «у разі блокування створення Суспільного Мовлення в Україні, завжди є ризик встановлення тотального контролю над ЗМІ».

«Як результат – в один прекрасний день, громадяни України можуть побачити «Лебедине Озеро» по всіх телеканалах», – зазначають вони.

Експерти наголошують, що Україна ще 2003 року взяла на себе зобов’язання запровадити суспільне мовлення, проте протягом 12 років завжди знаходилися причини, які зупиняли цей процес. Створення суспільного мовлення прямо зафіксоване у Коаліційній угоді і є ключовою реформою медіа-сфери. Основна мета законопроекту – перетворити рамковий закон про суспільне телебачення і радіомовлення в дієвий механізм, який дозволить провести складну, але надзвичайно важливу реформу – реформу державного телебачення.