ОСТАННІ НОВИНИ

Почалось «голосування симпатій» за нові патрульні авто

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив “Голосування симпатій” із вибору найкращого маркування нових патрульних автомобілів.

Про це глава МВС повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”, передає Еспресо.TV.

За його словами, виставка зразків патрульних машин з варіантами маркування, а так само “Голосування симпатій” буде проходити щодня з 7:00 до 20:00 у Києві на Майдані Незалежності з боку Головпоштамту.

“Голосування симпатій” з вибору найкращого зразка маркування автомобілів для нової патрульної служби триватиме тиждень – з 19 по 26 березня.

Бюлетень для голосування можна отримати на місці у співробітників МВС, які супроводжують виставку.

Крім того, міністр оголосив про відкриття о 20:30 віртуального голосування на сайті МВС або на сторінці МВС у “Фейсбуці”.

“Хочу зазначити, що голосування має консультативний характер і його результати не стануть остаточними, тому що, крім суто естетичного аспекту, є ще нормативи і правила, які повинні бути дотримані. Однак експерти МВС обов`язково врахують результати голосування як один із найбільш значущих чинників вибору”, – зауважив Аваков.

Міністр також додав, що після підбиття підсумків та прийняття рішення, МВС планує оголосити конкурс на виготовлення комплектів маркування.

“Це буде досить серйозне замовлення, тож виробникам варто звернути увагу і запропонувати нам гарне співвідношення ціни і якості”, – зазначив Аваков.

Глава МВС наголосив, що автомобіль повинен бути функціональним і, головне – виглядати “по-дружньому”. Автомобіль повинен бути помітний здалеку навіть у темний час доби і в погану погоду, забезпечувати можливість ідентифікації, викликати позитивні асоціації.

Також Аваков повідомив, що з понеділка вже почалися заняття з інтенсивного курсу – “перша група пройшла тест майбутніх патрульних!” 

Міністр пообіцяв, що вже у червні в Києві стартує нова патрульна поліція.